Image default

Tochitură din carne de porc

Apelez la rețeta asta în zilele în care nu am rost de mâncare. E simplă și extrem de consistentă. Dacă trântim și o mămăligă lângă ea, e tacâmul complet.

Hai să-i spunem că e o semitochitură pentru că nu îi pun ficat.

Rețeta e pentru 4 persoane.

Ingredinte:

  • 3 felii ceafă de porc
  • 3 bucăți piept de porc
  • sau orice altă carne de porc mai grasă, împreună să fie la vreo 500 g
  • 200 – 250 g cârnați picanți
  • 3 feliuțe slănină afumată sau kaiser
  • 150 ml vin alb sec
  • 2 cepe
  • 1 căpățână de usturoi
  • ulei sau untură
  • sare, piper, cimbru, o foaie de dafin și orice alte condimente pentru carne
  • brânză de oaie
  • ouă

Preparare:

Încingem o cratiță sau ceaun, eu prefer să fac tochitura într-una de fontă. Călim în ulei sau untură ceapa mărunțită până devine translucidă, apoi adăugăm usutroiul zdrobit și tocat și condimentele. E preferabil să aruncăm și un praf de sare peste ceapă, care va scoate apa din ea mai repede.

Urmează carnea de porc tăiată cubulețe. Obligatoriu sărăm și piperăm.

Când carnea s-a rumenit și s-a pătruns și e la un pas să se prindă de cratiță, turnăm vinul și deglazăm cratița. Practic, râcâim fundul cratiței pentru a se desprinde bucățile rumenite. Lăsăm să se evapore alcoolul.

Adăugăm cârnații și ținem pe foc până sunt gătiți și ei.

Radem niște brânză de oaie, facem niște ouă ochiuri și servim tochitura caldă, însoțită de mămăligă.

Simplu, nu?

Dacă aveți și un vin roșu alături… e dezmăț.

Related Articles

Halloumi prăjit

allandalla

Friptură de mânzat la grătar cu ciuperci shimeji și spanac

allandalla

Tartă (quiche) cu somon afumat și brânză de capră

allandalla

1 comentariu

Lasă un comentariu