Image default

Piure de cartofi și țelină

Apăsată de vinovăția tonelor de cartofi serviți plozilor, am decis să îndulcesc păcatul. Nu m-am trezit acum că am inventat roata, dar, pentru că ținem blogul ăsta și ca pe o carte personală de rețete, iaca, vă anunțăm și pe voi că e chiar de bine.

Ingrediente:

  • 500 g rădăcină de țelină
  • 500-600 g cartofi
  • 100 ml smântână de gătit sau smântână grasă sau lapte
  • 2 linguri unt
  • sare
  • 2-3 căpățâni usturoi copt sau
  • 2 cepe verzi tocate

Preparare:

Curățăm cartofii și țelina, le tăiem cubulețe și le punem la fiert în apă rece cu sare.

Punem usturoiul în căpățâni întregi, unse cu ulei, într-o tigaie sau într-un alt vas mic la cuptor la 180 grade C și îl lăsăm să se coacă. Pentru că mi s-a întâmplat să-l ard, eu îl învelesc în folie de aluminiu.

Când cartofii și țelina s-au fiert, scurgem toată apa și pasăm cu o ustensilă dedicată de pasat. Scoatem cățeii de usturoi copți din hăinuțe și îi adăugăm piureului. Adăugăm untul.

Apoi smântâna.

Putem da suplimentar amestecul prin sită pentru a fi mai pufos și mai fin. Să nu bagați mixerul în el pentru că devine cleios.

Punem totul într-o cratiță pe foc mic și încorporăm treptat smântâna sau laptele și untul. Amestecăm vârtos.

Ca să nu ne complicăm cu usturoiul copt, putem arunca în piure 2 cepe verzi mărunțite. Sau nu mai aruncăm nimic și cu asta basta.

 

 

Related Articles

Confit de usturoi

allandalla

Fondue

allandalla

Supă grecească de linte

allandalla

Lasă un comentariu