Image default

Piure de cartofi și țelină

Apăsată de vinovăția tonelor de cartofi serviți plozilor, am decis să îndulcesc păcatul. Nu m-am trezit acum că am inventat roata, dar, pentru că ținem blogul ăsta și ca pe o carte personală de rețete, iaca, vă anunțăm și pe voi că e chiar de bine.

Ingrediente:

  • 500 g rădăcină de țelină
  • 500-600 g cartofi
  • 100 ml smântână de gătit sau smântână grasă sau lapte
  • 2 linguri unt
  • sare
  • 2-3 căpățâni usturoi copt sau
  • 2 cepe verzi tocate

Preparare:

Curățăm cartofii și țelina, le tăiem cubulețe și le punem la fiert în apă rece cu sare.

Punem usturoiul în căpățâni întregi, unse cu ulei, într-o tigaie sau într-un alt vas mic la cuptor la 180 grade C și îl lăsăm să se coacă. Pentru că mi s-a întâmplat să-l ard, eu îl învelesc în folie de aluminiu.

Când cartofii și țelina s-au fiert, scurgem toată apa și pasăm cu o ustensilă dedicată de pasat. Scoatem cățeii de usturoi copți din hăinuțe și îi adăugăm piureului. Adăugăm untul.

Apoi smântâna.

Putem da suplimentar amestecul prin sită pentru a fi mai pufos și mai fin. Să nu bagați mixerul în el pentru că devine cleios.

Punem totul într-o cratiță pe foc mic și încorporăm treptat smântâna sau laptele și untul. Amestecăm vârtos.

Ca să nu ne complicăm cu usturoiul copt, putem arunca în piure 2 cepe verzi mărunțite. Sau nu mai aruncăm nimic și cu asta basta.

 

 

Related Articles

Ratatouille la cuptor

allandalla

Ciorbă de praz și lobodă

allandalla

Risotto cu ciuperci și sparanghel

allandalla

Lasă un comentariu