Image default

Fajitas de porc

La capitolul “Ce mâncăm în seara asta?”, rețeta e una dintre cele mai rapide și ușor de preparat. La noi e destul de bine cotată, așa că vă invităm s-o încercați și voi.

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 3- 4 felii ceafă de porc (puteți folosi orice carne)
  • 2-3 ardei colorați
  • 2 cepe medii sau una mare
  • condimente fajita (eu le-am luat din supermarket), dacă nu, faceți un amestesc din cili, chimion măcinat, oregano și un vârf de cuțit de scorțișoară măcinată.

Sosuri, după bunul plac, eu am avut două:

  • sos de iaurt cu usturoi pisat și castraveți cornichon tocați mărunt
  • sos de roșii coapte, o roșie crudă mărunțită, sos piri-piri și ketchup

Preparare:

Am sărat feliile de ceafă de porc pe ambele părți și le-am lăsat la frigider vreo 3 ore. Le-am feliat și le-am îmbunătățit cu condimentele fajitas, sare din nou și piper. Le-am lăsat așa vreo jumătate de oră. Între timp am pregătit sosurile.

Apoi am feliat julienne ardeii, am avut unul roșu gras și mare și doi mai mici verzi. La fel am făcut cu ceapa.

Am încins o tigaie de fontă, am pus o peliculă de ulei și am gătit carnea de porc, amestecând din când în când până s-a rumenit.

Când începea să se prindă de tigaie, deglazam cu câte un strop de vin alb.

Am scos carnea și în aceeași tigaie am pus ardeiul și ceapa, am sărat și le-am perpelit în tigaie până s-au înmuiat pe jumătate.

Eu am adăugat și o linguriță de melasă din trestie de zahăr (puteți pune foarte bine zahăr brun sau alb granulat), îmi place cum caramelizează în special ceapa.

După ce s-au înmuiat, le-am amestecat cu carnea și am oprit focul.

Într-o altă tigaie, curată și încinsă, am așezat foile tortillas, pe rând, câteva secunde fiecare, pentru a deveni mai flexibile.

Am umplut tortillas cu amestecul de carne, ardei și ceapă și fiecare și-a pus sosuri după bunul plac.

Puteți adăuga parmezan sau cașcaval sau altă brânză maturată rasă.

Pentru vegetarieni, puteți înlocui carnea cu ciuperci pleurotus. Sau tofu cubulețe.

Iese un preparat picant, intens și sățios. Merge inclusiv la cinele cu prietenii, dacă aveți ingredientele deja preparate și fiecare își face propria fajita.

 

 

 

 

 

 

 

Related Articles

Mâncare de limbă de porc cu măsline

allandalla

Ciuperci Pleurotus cu praz și măsline

allandalla

Sos la prepararea cărnii sous vide

allandalla

Lasă un comentariu