Image default

Pește la cuptor (caras și dorada)

Mă bucură rețetele simple și fără mare deranj în bucătărie. Când e vorba de pește, nu mă dau în lături de la o saramură sau plachie, de pildă, însă când vine vorba să-l gătesc eu acasă… err… prefer să-l fac fără mare bătaie de cap la cuptor. Rumenit. Mă scutește de fumul de la grătar și de întors de pe-o parte pe alta. Și iese bun.

Uitați cum îl fac eu cel mai ușor.

Ingredinte:

  • eu am avut 2 carași măricei și 2 dorada. Am cumpărat peștii eviscerați, am avut noroc.
  • 1 lamâie
  • ulei de măsline sau de rapiță, ca să nu vă mustre conștiința cu temperatura de fum.
  • sare, piper

Preparare:

Prepararea e banală.

Curățăm peștii de solzi și de intestine (în caz că îi cumpărați neeviscerați). Asta e cea mai nasolică parte.

Așa întregi cum sunt (în cazul carașilor, îi puteți cresta oblic pe fiecare parte, eu nu am făcut asta), îi sărăm temeinic și, dacă avem chef, îi condimentăm cu aromele preferate. Eu prefer doar sare și piper ca să păstreze gustul peștilor. Îi așteptăm măcar jumătate de oră să tragă sare.

Ungem o tavă cu ulei și ungem cu ulei pe toate părțile și peștii. Și în interior. Tot în interior, așezăm frumușel câteva felii de lămâie și câțiva căței de usturoi zdrobiți cu lateralul lamei cuțitului. Et voila!

Preîncălzim cuptorul la vreo 200 – 220 grade Celsius și băgăm tava la cuptor. Cam în jumătate de ora, 40 de min, se vor prepara. Urmărim să prindă o crustă arămie și ușor crocantă.

Mai simplu de atât, într-o bucătărie de bloc… nici că se poate. Sincer, cred eu, nici mai gustoși.

 

 

Related Articles

Tortellini cu brânză, mazăre și spanac

allandalla

”Mezeluri” de casă sous vide din cotlet și mușchiuleț de porc

allandalla

Rapane în sos de vin cu usturoi

allandalla

2 comentarii

Daniela 14/09/2019 at 2:21 pm

Mi-a plăcut, scurt și la obiect.

Reply
allandalla 15/09/2019 at 12:56 pm

Mulțumesc pentru semn, scurt și la obiect. Îmi prinde bine. 🙂

Reply

Lasă un comentariu