Image default

Paste cu ton și smântână

Una dintre rețetele rapide, pe care le încadrez, de obicei, la “Ce mâncăm în seara asta?”.

Ne consumă vreo 15, hai, 20 de minute.

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 200 g paste, eu am folosit fusilli integrale
  • 100 g ton conservat
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ceapă
  • 3 lingurițe capere clătite într-un jet de apă și apoi scurse
  • 200 g smântână grasă
  • sare, piper, preferabil alb
  • pătrunjel proaspăt
  • frunzele de la 2 cepe verzi

Preparare:

Punem apă la fiert într-o oală de vreo 2-3 litri. La foc mare. Când apa dă în clocot, punem pastele. Le fierbem după instrucțiunile de pe pachet. Pentru că ale mele au fost integrale, le-a luat vreo 10 minute.

Cât fierb pastele, încingem o tigaie sau o cratiță. Eu folosesc o tigaie înaltă antiaderentă. Punem 3 linguri de ulei vegetal. Așteptăm să se încingă.

Mărunțim o ceapă și o punem în tigaie la călit. Cu un praf de sare.

Zdrobim cățeii de usturoi, apoi îi mărunțim și îi punem la călit în tigaie.

Scurgem tonul de ulei, în cazul în care era conservă în ulei. Îl punem în tigaie și îl desfacem în bucățele mai mici.

Imediat, spălăm 3 lingurițe de capere, le scurgem bine și le punem și pe ele în tigaie.

Amestecăm și lăsăm 1-2 minute.

E momentul de glorie al smântânii.

O amestecăm cu ingredientele din tigaie și lăsăm pe foc până se încălzește, nu mai mult.

Scurgem pastele sau le luam din oală cu o spumieră. Le punem peste sos și amestecăm.

Nu aruncați încă apa în care au fiert. Dacă pastele absorb prea mult sos, adăugați câteva linguri de apă în care au fiert pastele. Eu am pus vreo 3 linguri.

Gustăm și condimentăm cu sare și piper.

Tocăm o mână mică de frunze de pătrunjel proaspăt și frunzele de ceapă verde.

Le punem în tigaie și stingem focul. Amestecăm.

Le servim calde. Eu am pus și un parf de chili.

Simplu!

Related Articles

Lasagna

allandalla

Felie de jambon la slow cooker

allandalla

Caldo Verde

allandalla

Lasă un comentariu