Image default

Gulaș de curcan

Mult mai rapid decât gulasul de vită, deși bine de gătit la foc mic, eventual la slow cooker.

Eu chiar am folosit un crock pot.

Ingrediente:

  • 1 pulpă superioară de curcan. Eu am avut dezosată, dar dacă voi aveți cu os e și mai bine
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 țelină mică
  • 2 ardei grași
  • 200 ml suc de roșii sau pulpă de roșii
  • 4 căței de usturoi
  • 4-6 cartofi în funcție de mărime
  • 500 ml fond de pui sau de legume sau apă
  • 1-2 foi dafin
  • boia de ardei iute și/sau parpika afumată
  • sare, piper
  • cimbru
  • 1 linguriță chimen
  • alte condimente pentru carne
  • 3-4 linguri ulei (folosesc de rapiță)

Preparare:

Am tăiat carnea cubulețe și am presărat sare, piper, cimbru, boia și alte condimente pentru carne. În cazul meu, picante. Am așezat carnea într-un vas închis etanș și am lăsat-o în marinada aceasta uscată vreo 2 ore. La frigider. Puteți sări peste etapa asta dacă nu aveți timp de ea.

Pentru că am folosit chimen, l-am încins un pic într-o tigaie mică, l-am lăsat să se răcească, apoi l-am zdrobit grosier.

Am scos carnea din frigider și cât timp a ajuns la temperatura camerei, am pregatit legumele.

Le-am călit într-o tigaie înaltă adăugându-le pe rând:

Ceapa tăiată mărunt

Morcovii și țelina cubulețe

Ardeiul gras cubulețe

Foaia de dafin, piper boabe și chimen măcinat.

Carnea

Usturoiul zdrobit

Când carnea s-a rumenit ușor, am adăugat sucul de roșii, am lăsat să dea câteva clocote, apoi am turnat zeama de carne/ sau apă dacă nu aveți zeamă de carne sau de legume.

Am pus totul în crock pot și am setat pe funcția low.

Abia acum m-am apucat să curăț și să tai cartofii.

Care au intrat și ei în oala de slow cooker.

Am lăsat la gătit timp de 5-6 ore pe funcția low. Pe high, puteți lăsa în jur de 3 ore. La fel și pe ochiul aragazului. E important să gătiți la foc mic, mâncărica va ieși mult mai gustoasă.

Related Articles

Somon afumat cu sparanghel și piure de conopidă

allandalla

Cremă de ”brânză” vegană cu verdețuri

allandalla

Quesadilla

allandalla

Lasă un comentariu