Mult mai rapid decât gulasul de vită, deși bine de gătit la foc mic, eventual la slow cooker.
Eu chiar am folosit un crock pot.
Ingrediente:
- 1 pulpă superioară de curcan. Eu am avut dezosată, dar dacă voi aveți cu os e și mai bine
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 țelină mică
- 2 ardei grași
- 200 ml suc de roșii sau pulpă de roșii
- 4 căței de usturoi
- 4-6 cartofi în funcție de mărime
- 500 ml fond de pui sau de legume sau apă
- 1-2 foi dafin
- boia de ardei iute și/sau parpika afumată
- sare, piper
- cimbru
- 1 linguriță chimen
- alte condimente pentru carne
- 3-4 linguri ulei (folosesc de rapiță)
Preparare:
Am tăiat carnea cubulețe și am presărat sare, piper, cimbru, boia și alte condimente pentru carne. În cazul meu, picante. Am așezat carnea într-un vas închis etanș și am lăsat-o în marinada aceasta uscată vreo 2 ore. La frigider. Puteți sări peste etapa asta dacă nu aveți timp de ea.
Pentru că am folosit chimen, l-am încins un pic într-o tigaie mică, l-am lăsat să se răcească, apoi l-am zdrobit grosier.
Am scos carnea din frigider și cât timp a ajuns la temperatura camerei, am pregatit legumele.
Le-am călit într-o tigaie înaltă adăugându-le pe rând:
Ceapa tăiată mărunt
Morcovii și țelina cubulețe
Ardeiul gras cubulețe
Foaia de dafin, piper boabe și chimen măcinat.
Carnea
Usturoiul zdrobit
Când carnea s-a rumenit ușor, am adăugat sucul de roșii, am lăsat să dea câteva clocote, apoi am turnat zeama de carne/ sau apă dacă nu aveți zeamă de carne sau de legume.
Am pus totul în crock pot și am setat pe funcția low.
Abia acum m-am apucat să curăț și să tai cartofii.
Care au intrat și ei în oala de slow cooker.
Am lăsat la gătit timp de 5-6 ore pe funcția low. Pe high, puteți lăsa în jur de 3 ore. La fel și pe ochiul aragazului. E important să gătiți la foc mic, mâncărica va ieși mult mai gustoasă.