Image default

Piure de țelină, pastârnac și dovlecel

Da, da, titlul e deprimant și probabil vă duce cu gândul la diete, regim, condiționări și poate chiar la mâncarea pasată pentru bebeluși.

Așa am crezut și eu până când fiică-mea a decis că nu se mai atinge de carbohidrați la cină și m-a provocat cu piureuri ca acesta.

Sinceră să fiu, aveam limbă cu măsline deja pregătită. Mimoza a gândit cu voce tare și și-a exprimat, aparent retoric, dezamăgirea că limbă cu măsline e un chin fără piure de cartofi. M-am simțit lezată, așa că, pentru scepticii pe filmul ”low carb”, pregătiți următoarele:

Ingrediente:

  • 2 țeline mici sau una medie
  • 1 păstârnac
  • 1 dovlecel sau zucchini
  • 2 căței de usturoi
  • sare, piper alb
  • ulei vegetal SAU, dacă nu sunteți și pe low fat, 50 g uuuunt!

Preparare:

E preferabil să preparați legumele la aburi. Fie la un steamer, fie ca mine, care am renunțat de ceva vreme la aparatele de bucătărie dublate, la aburii creați deasupra unei oale cu apă, peste care punem o sită mai mult sau mai puțin dedicată. Apoi, obligatoriu, capac!

Totuși, primul pas e să curățăm legumele și să le tăiem sferturi. Dacă vă grăbiți și le mărunțiți, aveți grijă să nu se fleșcăiască.

Pentru că au timpi de gătire diferiți, punem întâi țelina și păstârnacul. Le ținem la aburi până se înmoaie cât să intre ușor o furculiță în ele.

Putem adăuga dovlecelul sau zucchini și usturoiul.

Așteptăm să se înmoaie și el și cam asta a fost 90% din treabă.

Transferăm legumele într-un bol și condimentăm cu sare, piper alb, dacă vă place, în general cu orice condimente. Merge și un pic de turmeric sau curry. Orice, numai să se pupe cu aroma pe care o preferați voi.

Un pic de ulei (pe care îl considerați sănătos și binevenit) sau unt.

Pasați cu un pasator manual, dați printr-o sită fină. Sau ambele.

Ajustați cu ce aveți chef, parmezan, brânzeturi, ulei picant, usturoi pisat, smântână, iaurt, negrilică, cimbru, busuioc.

De data aceasta, așa cum am zis, eu l-am pus pe masă cu limbă de porc în sos de roșii.

 

Related Articles

Cartofi noi la cuptor

allandalla

Ceafă de vițel la cuptor sau slow/ multicooker

allandalla

Cartofi sous vide (piure)

allandalla

Lasă un comentariu