Image default

Sparanghel sous vide

Pe scurt: 82ºC pentru 10-12 minute.

Ingrediente:

  • 1 mănunchi tije sparanghel verde, crude
  • 1 linguriță unt sau ulei de măsline (sau ambele)
  • vinegretă

În funcție de cantitatea pe care o urmăriți, cea mai simplă vinegretă, la care, puteți adăuga ce mai vreți voi aromat:

  • 1 parte zeamă de lămâie sau oțet din vin alb sau din fructe
  • 2 părți ulei de calitate
  • 1/2 parte muștar Dijon
  • sare, piper

Eu mai adaug:

  • coajă rasă de lămîie
  • frunze aromatice, în cazul de față cimbru lemon
  • 1 cățel de usturoi mărunțit

Preparare:

Curățăm tijele de sparanghel de partea lemnoasă. Fie tăiem tulpina lemnoasă cu totul, fie, dacă avem răbdare, o decojim cu un curățător de legume.

Vidăm.

Punem în baie sous vide la 82ºC pentru 10-12 minute.

Imediat după fierberea sous vide, băgăm punga în apă rece.

Se pot consuma ca atare sau le mai învârtim maxim 2 minute într-o tigaie cu unt sau ulei.

Sărăm, piperăm, servim.

Pentru vinegretă, amestecăm ingredientele într-o cană, borcan sau blender.

Amestecăm energic ca să emulsioneze și turnăm peste sparanghel.

Sau îl punem separat, dar alături, să-și facă fiecare de cap.

Iese bun și ușor crocant.

Related Articles

Confit de usturoi

allandalla

“Aripioare” de conopidă

allandalla

Halloumi la gratar cu sparanghel

allandalla

Lasă un comentariu