Image default

Salată chinezească de castraveți ”zdrobiți”

Motivul pentru care chinuim castraveții zdrobindu-i, în loc să-i tăiem și noi civilizat, este că vor absorbi mai bine aromele celorlalte ingrediente ale dressingului.

Ingrediente:

  • 1 castravete mare
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță sos de soia
  • 1 linguriță ulei de susan
  • 1-2 lingurițe oțet de orez
  • chili
  • 1/2 linguriță semințe de susan alb sau negru
  • opțional, 1/2 linguriță zahăr.

Preparare:

Spălăm castravetele, curățăm și pisăm usutroiul.

Înainte de a zdrobi castravetele, eu prefer să-l tai în două și să-l bag într-o pungă pentru a evita, în situația în care mă ia valul, să fac mizerie în jur cu castravetele zdrobit cu prea mult zel.

Cu latura unui cuțit, cu o lingură, polonic sau alt obiect, zdrobim ușor castravetele până se ”sparge” în bucățele.

Scoatem din pungă și rupem sau tăiem bucățile mari.

Punem într-o strecurătoare și presărăm un praf de sare și, opțional, zahărul. Amestecăm și lăsăm castravetele la scurs cel puțin 15 minute, în frigider.

Scurgem bine castravetele de zeamă.

Pregătim dressingul amestecând ingredientele. Usturoiul pisat, chili, uleiul de susan.

Apoi turnăm sosul de soia și oțetul.

Turnăm sosul peste castraveți, amestecăm și mai dăm 10-15 minute la frigider ca să-și absoarbă și împrumute aromele.

La servire, presărăm semințe de susan.

Related Articles

Ciorbă de perișoare

allandalla

Obraji de porc (maseteri) cu sos

allandalla

Felie de jambon la slow cooker

allandalla

Lasă un comentariu