Image default

Orez basmati & sălbatic cu lămâie

O rețetă simplă și aromată.

Este și foarte rapidă dacă aveți deja orezul basmati fiert. Poate fi și din ziua anterioară.

Cum se gătește orezul basmati găsiți aici – Orez basmati.

Ingrediente:

  • 3 căni orez basmati fiert și răcit, eu am avut basmati & sălbatic
  • 1-2 linguri ulei
  • 1 linguriță semințe de muștar
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1/4 – 1/2 linguriță curry verde sau de care aveți
  • 1/2 chili
  • semințele din 2-3 păstăi de cardamon
  • sare
  • 2-3 linguri caju, arahide
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie, după gust

Preparare:

Pregătim o tigaie înaltă, în care să încapă ulterior orezul fiert.

Punem 1-2 linguri ulei, pe care le încălzim ușor.

Adăugăm semințele de muștar. Atenție la ele pentru că vor sări.

Când încep să pocnească, adăugăm caju-ul și arahidele.

Din păcate, eu le-am prăjit cam mult.

Apoi celelalte condimente.

Amestecăm, le ținem 2 minute, după care punem orezul.

Îl lăsăm să se gătească un pic împreună cu condimentele și stingem focul.

Cât e tigaia caldă, adăugăm zeama de lămâie.

Aaaatât!

 

Related Articles

Mâncare de burtă de vită

allandalla

Sarmale in foi de viță

allandalla

Supă cremă de ciuperci vegană (de post)

allandalla

Lasă un comentariu