Image default

Obraji de porc (maseteri) cu sos

Obraji de porc (maseteri) cu sos – o rețetă în care gătim printre cele mai fragede, suculente și gustoase părți din carnea de porc.

Se potrivesc cel mai bine cu prepararea domoală, în timp suficient.

Rețeta aceasta este despre gătirea obrajilor de porc în sos de roșii cu legume, fie la cuptor, fie pe plită la foc mic, fie la slowcooker.

Oricum ați alege, este o rețetă simplă, cu ingrediente puține și extraordinar de gustoasă.

Ingrediente Obraji de porc (maseteri) cu sos:

  • 6 bucăți obraji de porc
  • 2 cepe
  • 1 morcov mare
  • 1/2 țelină
  • fond brun sau un stock de legume, de carne, un cub demi glace, rețeta AICI, dar dacă nu aveți, nu e musai, doar intensifică gustul
  • 200 – 300 ml apă
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 foaie dafin
  • sare, piper
  • cimbru
  • paprika afumată
  • condimente pentru carne, după preferință
  • 3-5 linguri ulei

Preparare Obraji de porc (maseteri) cu sos:

Curățăm maseterii de pielița exterioară. Îi sărăm și îi lăsăm să ajungă la temperatura camerei, dacă vin de la frigider.

Tăiem ceapa peștișori, morcovul și țelina cubulețe sau bucăți grosiere. E un preparat robust.

Dacă au lăsat zeamă, ștergem carnea cu un prosop de bucătărie.

Încălzim o tigaie cu câteva linguri de ulei și prăjim superficial, pe toate părțile, obrajii. La foc mediu spre mare. Cât să se rumenească la suprafață.

Scoatem carnea din tigaie și o punem deoparte pe o farfurie.

În aceeași tigaie, dacă e nevoie, mai adăugăm ulei, călim legumele.

Întâi ceapa, până devine sticloasă, apoi morcovul și țelina.

Adăugăm condimentele.

Nu ținem mult, atât cât să se înmoaie și caramelizeze toate ușor.

Așezăm legumele călite și carnea ușor rumenită în vasul de gătit, care e bine să aibă capac.

Separat, amestecăm zeama de carne sau apa cu sucul de roșii, condimentăm cu sare, piper, cimbru, dafin și lăsăm să dea un clocot.

Turnăm lichidul peste legume și carne.

Dacă alegem să gătim la cuptor, setați temperatura la 150ºC, acoperiți vasul, cel puțin în primele ore, și lăsați vreo 4 ore, până când carnea este foarte fragedă. Dacă aveți prea mult lichid în vas, lăsați la cuptor fără capac până mai scade sosul și se îngroașă.

Eu folosesc un slowcooker și țin 8 ore pe funcția slow sau 4 pe high.

Pe plită, de asemenea, la foc foarte mic, cu capac până când avem nevoie să scadă sosul. Dacă avem.

Vom obține o carne fragedă, suculentă și un sos intens.

Am servit familiei obrăjorii ăștia cu garnitură de cartofi fierți și salată.

Related Articles

Paste cu gălbiori și smântână

allandalla

Ceapă crocantă

allandalla

Somon afumat cu sparanghel și piure de conopidă

allandalla

Lasă un comentariu