Image default

Salată rusească Șuba

Salată rusească Șuba (Shuba) – o rețetă delicioasă, spre norocul nostru, având multe posibilități și variante. E pur și simplu o inspirație savuroasă.

Ingredientele principale sunt: peștele sărat, ceapa, cartoful, morcovul, oul, sfecla și maioneza, care se așează în straturi, formând un tortuleț delicios.

Veți găsi multe variante de așezare a straturilor, care mai de care cu pretenții de ”tradițional”, însă gustul final va fi același.

Ce poate schimba gustul este alegerea ingredientelor și, de asemenea, cantitățile folosite din fiecare. La bază, șuba conține hering sărat, maioneză, oul și legumele fierte și rase. Dacă veți decide să folosiți pește afumat sau marinat, de exemplu, va fi o mică altă poveste.

Rețeta noastră este mai jos, cu mențiunea că toate cantitățile sunt pentru 1 persoană, aproximative și modificabile după gustul vostru.

Mi-a fost mai ușor să dau cantitățile pentru 1 persoană, pentru că așez straturile salatei în forme individuale, pentru aspect, dar puteți face în formă mai mare sau în platouri.

Ingrediente salată rusească Șuba:

  • pește sărat, eu am folosit fileuri de macrou în ulei
  • 1/2 ceapă
  • 1 cartof mare sau 2 mai mici
  • 1 morcov
  • 1/2 sfeclă mică fiartă/ coaptă
  • 1 ou
  • maioneză
Ingrediente Salata ruseasca Suba

Preparare Salată rusească Șuba:

Fierbem cartofii, morcovii, sfecla. Ouăle vor fi fierte tari.

Bineînțeles că sfecla poate fi și coaptă sau fiartă sous-vide.

Peștele va fi tocat mărunțel, ceapa asemenea. Celelalte ingrediente pot fi date pe răzătoare.

Ca să se așeze mai bine, eu prefer să amestec peștele cu ceapa, dar e o abatere de la rețeta clasică, în care fiecare ingredient are stratul lui separat.

De asemenea, dacă sfecla e prea apoasă, țineți-o câteva minute într-o strecurătoare.

Iar dacă ceapa vi se pare prea iute, în apă fierbinte.

[fat_adv_gallery layout_type=”grid” display_type=”full” overlay_style=”icon-view” popup_type=”magnificPopup” popup_transition=”lg-slide” image_size=”475×475″ data_source=”list_id” gallery_ids=”4531″ filter_type=”isotope” animation_filter=”1″ column=”3″ item=”” show_pagging=”” padding=”col-padding-5″ bg_color=”inherit” title_style=”” order_by=”none” order=”DESC” ]

Adesea, primul strat este peștele, apoi ceapa, cartofii, un strat de maioneză, oul (sau doar gălbenușul), morcovii, alt strat de maioneză, sfecla, eventual albușul și finalmente maioneză din nou.

De precizat că maioneza se pune între straturi cât să uniformizeze, sa lege și să dea stabilitate preparatului, nu e necesar să facem exces cu ea.

Straturile mele au fost așezate variat, de obicei, pregătesc ingredientele și fiecare își face cum vrea salata.

De exemplu, una dintre ele a fost așa:

[fat_adv_gallery layout_type=”grid” display_type=”full” overlay_style=”icon-view” popup_type=”magnificPopup” popup_transition=”lg-slide” image_size=”475×475″ data_source=”list_id” gallery_ids=”4551″ filter_type=”isotope” animation_filter=”1″ column=”3″ item=”” show_pagging=”” padding=”col-padding-5″ bg_color=”inherit” title_style=”” order_by=”none” order=”DESC” ]

Puteți colora maioneza de pe ultimul strat cu puțină zeamă de sfeclă, oricum se va colora mai neuniform în contactul cu sfecla.

În final, am avut 3 porții colorate.

[fat_adv_gallery layout_type=”grid” display_type=”full” overlay_style=”icon-view” popup_type=”magnificPopup” popup_transition=”lg-slide” image_size=”475×475″ data_source=”list_id” gallery_ids=”4553″ filter_type=”isotope” animation_filter=”1″ column=”3″ item=”” show_pagging=”” padding=”col-padding-5″ bg_color=”inherit” title_style=”” order_by=”none” order=”DESC” ]

Related Articles

Saramură de pește

allandalla

Risotto cu broccolli

allandalla

Paste cu ton și smântână

allandalla

Lasă un comentariu