Image default

”Icre” vegane din amaranth

”Icre” vegane din amaranth – o rețetă de post sau pentru vegani, în varianta care la noi în casă a fost cea mai bine primită. În alte variante veți găsi din semințe de chia, griș sau chiar tapioca. Dacă aveți chef de experimente, le și puteți combina, eventual cu o parte din semințele de chia râșnite, însă varianta amaranthului nouă ni s-a parut cea mai atractivă, ușoară, gustoasă și cea mai apropiată de gustul icrelor de pește.

Pe scurt, semințele de amaranth sunt semințele de știr. Maică-mea își face cruce când aude că mâncăm semințe de buruieni, însă istoria culinară și nu numai le consemnează ca pe micile mari semințe vindecătoare și nemuritoare. Na, buruiana moare greu. Să căutați despre amaranth și veți vedea că vă convinge.

Ingrediente ”Icre” vegane din amaranth:

  • 1 ceașcă semințe de amaranth
  • 2,5 – 3 cești de apă
  • sare
  • opțional, dar de efect, o foaie de alge, dacă urmăriți gustul marin specific
  • tot opțional, uleiul de in, are o aromă vagă de pește
  • zeamă de lămâie după gust
  • ulei sau maioneză vegană
  • 1 ceapă mică

Preparare ”Icre” vegane din amaranth:

Dacă aveți timp, lăsați amaranthul la înmuiat în apă rece câteva ore sau de seara până dimineața. Nu e obligatoriu, însă va fierbe mai ușor și va fi mai ușor digerabil. Nu e o cereală, dar, ca și quinoa, are un înveliș de saponină, iar înmuierea și spălarea lui în mai multe ape ajută la eliminarea eventualului gust amărui.

Fierbeți semințele de amaranth cu apă, în proporție de 1:3, la o parte amaranth, 3 părți de apă. Pentru o consistență mai țeapănă, puneți 1:2,5. Adăugați puțină sare și, dacă doriți, o foaie de alge pentru gust.

Fierbeți cam 20-25 de minute, până când semințele se umflă un pic și formează o masă gelatinoasă. Stingeți focul și lăsați să se răcească.

Adăugați ceapa mărunțită fin, zeama de lămâie, 2-3 lingurițe de maioneză vegetală și ulei de in după gust, vreo 2-3 lingurițe.

Bineînțeles că mai puteți adăuga ulei suplimentar, sare sau orice vă face plăcere.

Am păcălit copilul nevegan ca fiind de pește, ceea ce garantează succesul.

Related Articles

Ciorbă de ciuperci pleurotus (ciorbă falsă de burtă)

allandalla

Aluat pentru tartă sărată (quiche) sau dulce – Pâte brisée

allandalla

Mâncărică din frunze de primăvară

allandalla

Lasă un comentariu