Ce se poate face cel mai simplu dintr-o conopidă? Conopidă pane.
Iaca:
Ingrediente Conopidă pane:
- 1 conopidă
- 2 ouă
- 2 linguri făină
- ulei vegetal
- sare, piper
- opțional, sos de soia, condimente uscate etc
Preparare Conopidă pane:
Desfacem conpida în buchețele, o spălăm în câteva ape și o punem la fiert în apă rece.
O ținem pe foc până dă un clocot, două, o băgăm la un duș rece să-i oprim gătirea și o scurgem bine.
Încingem o tigaie cu ulei vegetal, cam cât folosiți la cartofii prăjiți. Ooo, aveți o friteuză, cu atât mai bine.
Batem ouăle.
În ouăle bătute putem pune o lingură de sos de soia și orice condimente dorim. Praf de usturoi, cimbru uscat, chili măcinat, amestecuri de condimente, după plac.
Trecem fiecare buchețel de conopidă prin oul bătut și făină, apoi le punem la prăjit până se rumenesc pe toate părțile.
La final, vor arăta așa:
Rețete cu conopidă găsiți și AICI.