Image default

Ceapă crocantă

Ceapa crocantă poate fi un condiment de mare senzație peste sau în diverse preparate, inclusiv în salate sau presărată peste piureuri, fripturi, paste, legume, ouă, burgeri, sosuri etc.

Ingrediente ceapă crocantă:

  • 4 – 5 cepe galbene sau hașmă (șalotă)
  • 250 ml de ulei pentru prăjit (totuși cantitatea de ulei depinde de vasul în care veți avea baia de ulei)
  • 1 linguriță sare grunjoasă

Preparare ceapă crocantă:

Feliem foarte fin ceapa. Fie rondele, fie tăiată în jumătăți inițial. Cel mai sigur e să folosiți o răzătoare mandolină ca să aveți aceeași dimensiune a feliilor de ceapă, cca 2 mm grosime. Dacă faceți o cantitate mai mare, băgați la robot pentru feliere.

Punem ceapa tăiată într-un castron și presărăm sare. Amestecăm și o lăsăm la sare cel puțin 1/2 h. Își va lăsa zeamă. Așa că, după 1/2h – 1 h, o punem între prosoape de bucătărie ca să eliminăm excesul de lichid.

[fat_adv_gallery layout_type=”grid” display_type=”full” overlay_style=”icon-view” popup_type=”magnificPopup” popup_transition=”lg-slide” image_size=”475×475″ data_source=”list_id” gallery_ids=”4652″ filter_type=”isotope” animation_filter=”1″ column=”3″ item=”” show_pagging=”” padding=”col-padding-5″ bg_color=”inherit” title_style=”” order_by=”none” order=”DESC” ]

Pregătim o cratiță potrivită pentru cantitatea noastră de ceapă. Turnăm uleiul și punem ceapa. Nu e necesar să preîncălziți uleiul, riscați ca odată ce puneți ceapa (care încă e umedă) să stropiți peste tot cu ulei.

Foc mic spre mediu.

Așteptați ca ceapa să se rumenească. La foc mic. Dacă vi se pare ca ia viteză, îndepărtați de pe foc pentru câteva minute, apoi reluați prăjirea. Dacă aveți un termometru, temperatura ar trebui să fie în jur de 100 de grade C.

[fat_adv_gallery layout_type=”grid” display_type=”full” overlay_style=”icon-view” popup_type=”magnificPopup” popup_transition=”lg-slide” image_size=”475×475″ data_source=”list_id” gallery_ids=”4664″ filter_type=”isotope” animation_filter=”1″ column=”3″ item=”” show_pagging=”” padding=”col-padding-5″ bg_color=”inherit” title_style=”” order_by=”none” order=”DESC” ]

Când devine aurie spre maroniu, o scoateți cu o paletă pe prosoape de bucătărie să-și lase excesul de grăsime.

Gata.

O puteți ține la frigider și e un gustos condiment pentru orice, deși de a doua zi nu mai e la fel de crocantă.

[fat_adv_gallery layout_type=”grid” display_type=”full” overlay_style=”icon-view” popup_type=”magnificPopup” popup_transition=”lg-slide” image_size=”475×475″ data_source=”list_id” gallery_ids=”4666″ filter_type=”isotope” animation_filter=”1″ column=”3″ item=”” show_pagging=”” padding=”col-padding-5″ bg_color=”inherit” title_style=”” order_by=”none” order=”DESC” ]

Ca și la confitul de usturoi, obținem un delicios ulei aromat, pe care îl putem folosi ulterior în diverse preparate, va zăpăci de plăcere o sălățică de sezon.

Related Articles

Supă clară din rasol de vită

allandalla

Friptură de mânzat la grătar cu ciuperci shimeji și spanac

allandalla

Caldo Verde

allandalla

Lasă un comentariu