Image default

Mâncărică de conopidă, vinete și dovlecel

Câte una dintre legume și cam atât de simplu este.

Ingrediente:

  • 1 conopidă
  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapă mare
  • 1 țelină mică
  • 1 morcov
  • 1 ardei iute mic, opțional
  • 1 legătură ceapă verde
  • 1 conservă de roșii tocate (450 g) sau 3 – 4 roșii coapte
  • 4-5 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei pentru gătit
  • sare, piper
  • mărar, pătrunjel

Preparare:

Spălăm, curățăm legumele, tăiem conopida în buchețele.

Tocăm cubulețe celelalte legume.

Aducem la fierbere o oală cu apă și punem la fiert conopida vreo 5 minute. Cu sare. Scurgem conopida, dar putem păstra o cană din zeama în care a fiert.

Încingem o tigaie cu 2 linguri de ulei.

Tăiem ceapa mărunt, presărăm sare și o călim întâi la foc măricel, apoi mediu spre mic, până se înmoaie și devine sticloasă.

Adăugăm în tigaie morcovul, ardeiul capia, ardeiul iute și vinetele. Încă nu e timpul pentru dovlecei, îi punem mai târziu, ei se gătesc mai rapid.

Dacă vrem și alte condimente, acum e momentul să le adăugăm.

Punem roșiile tocate și, dacă e necesar, adăugăm parte din apa în care a fiert conopida, cât să fie legumele acoperite.

Lăsăm să scadă și să se înmoaie legumele.

Adăugăm abia acum dovlecelul.

Mai ținem pe foc 5 minute și urmează usturoiul, apoi ceapa verde.

Punem în mâncare buchețelele de conopidă.

Mai lăsăm 5 minute să-și împărtășească aromele, apoi punem mărarul și pătrunjelul și stingem focul.

Lăsăm la răcorit și servim cu mămăligă sau pâine de casă.

 

 

Related Articles

Salată de ridiche albă, morcovi și țelină

allandalla

Mâncare de limbă de porc cu măsline

allandalla

Sarmale in foi de viță

allandalla

Lasă un comentariu