Image default

Felie de jambon la slow cooker

O rețetă pentru prânz sau cină, consistentă, sățioasă și extrem de gustoasă și suculentă.

Eu am făcut-o la Crock Pot, dar merge bine merci și la cuptor.

Ingrediente:

  • 1 kg felie jambon de porc, cu os și șorici
  • Marinadă
  • 1 ceapă
  • ½ țelină mică
  • 2 roșii
  • 2 foi dafin
  • Pentru sos: 1/2 linguriță unt rece, 1 linguriță făină (dacă e cazul), 1 linguriță unt, un praf boia iute

Ingrediente marinadă:

  • 1 linguriță muștar
  • 20 ml ulei de măsline
  • 1 lingură sos Worcestershire sau Worcester
  • 1 lingură sos de soia
  • 4 căței de usturoi
  • ½ linguriță Smoky Ragu, parpika afumată sau chili
  • 1 lingură ketchup
  • ½ linguriță cimbru
  • 100 ml vin alb sec

Preparare:

Amestecăm ingredientele de marinadă, așezăm felia de jambon într-un vas cât mai potrivit ca dimensiune pentru carne și turnăm marinada peste ea. Ungem pe ambele părți, acoperim și lăsăm la frigider până a doua zi.

DSC_0091_2

Ungem cu ulei vasul de la slow cooker. Așezăm felia de jambon și turnăm toată marinada. Crestați din loc în loc șoriciul de pe marginea feliei de jambon.

Tăiem ceapa julien, țelina bețișoare subțiri și roșiile felii și le așezăm peste carne. Adăugăm condimentele.

Lăsăm la crock pot 4 ore pe funcția high. După acest timp, scoatem felia de jambon și o transferăm într-o tavă. Băgăm la cuptor la 1800 C până se rumenește.

Dacă nu folosiți slow cooker, băgați friptura cu tot cu marinadă la cuptor, la 1800 C timp de 2ore.

Între timp, pasăm cu un mixer vertical sau într-un blender legumele rămase în vasul crockpot-ului cu tot cu zeamă. Apoi se strecoară. Compoziția obținută va fi folosită ca sos alături de friptură. Eu am mai condimentat-o cu boia iute, am scăzut-o un pic pe foc, într-o tigaie, și, pentru că nu se redusese pe cât de repede îmi doream, am îngroșat-o cu un amestec de  făină și unt gătit câteva minute într-o tigaie mică.

Dacă ați făcut friptura doar la cuptor, nu vă va rămâne multă zeamă în tavă, dar, după ce ați scos friptura, scurgeti excesul de grăsime, puneți tava pe ochiul aragazului, turnați un pic de vin, apă sau zeamă de carne și deglazați. Strecurați și folosiți sosul.

Eu am servit friptura și sosul alături de cartofi copți.

Related Articles

Caldo Verde

allandalla

Pui cu broccoli și smântână

allandalla

Cartofi și fenicul la cuptor

allandalla

Lasă un comentariu