E pretențios numită ratatouille la cuptor, dar rezultatul e chiar de preț. Și e foarte ușor de făcut. Deși eu nu prea iubesc dovleceii, iar plozii nu prea iubesc vinetele, am mâncat toți o tavă într-o seară.
Merge excepțional cu brânză presărată pe deasupra, chiar dacă țineți post sau sunteți vegani, sunt destule produse acum de brânză vegană, chiar o recomand pe aia care imită feta. Excepțional!
Aaaa, și nu neglijați sosul.
Ingrediente:
- 1-2 vinete, depinde de mărime și de tavă
- 3-4 dovlecei tineri și proaspeți
- 3-4 cepe, preferabil roșii
- 2-3 ardei roșii
- 7-8 căței de usturoi
- 400 g roșii proaspete sau din conservă sau suc de roșii
- sare, piper, cimbru, busuioc
Preparare:
Facem un sos din roșii, usturoi, cimbru, sare, piper, busuioc. Mixăm totul. După gust, puneți orice condimente vă convin.
Tăiem felii de 0,5 cm vinetele, dovleceii, ardeii rondele, ceapa rondele. Întindem sosul în tavă.
Preîncălzim cuptorul la 200 grade C.
Peste sos, așezăm feliile de legume, intercalându-le. Vinete, ceapă, dovlecel, ardei. Și tot așa.
Presărăm peste legume ulei vegetal, cimbru, busuioc, sare și piper.
Le ținem la cuptor până se rumenesc. Eu am mărit temperatura spre final pe la 220 de grade C.
La final, punem bucățele fărâmițate de brânză de care vrem. Mai ținem la cuptor cât să se înmoaie brânza și să se împrietenească lejer cu legumele.
Servim cald.