Image default

Obraji de porc (maseteri) sous vide

Obraji de porc (maseteri) sous vide, am zis la rețeta de Obraji de porc (maseteri) cu sos – o rețetă în care gătim printre cele mai fragede, suculente și gustoase părți din carnea de porc.

La sous vide, simplist, treaba stă așa: 80º C timp de 10 ore.

De ce sous-vide? Pentru că a devenit la accesibil, pentru că temperatura e constantă, pentru că nu există rețetă ratată, arsă, prea mult preparată, pentru că e bun.

Atât ar fi de zis esențial pentru sous-vide-iști.

Altfel, mimilurile și bibilurile stau așa:

Ingrediente Obraji de porc (maseteri) sous vide:

Preparare Obraji de porc (maseteri) sous vide:

Curățăm maseterii de pielița exterioară. Îi sărăm și îi lăsăm să ajungă la temperatura camerei, dacă vin de la frigider.

Îi băgăm în pungă de sous – vide, eu chiar îi videz, dar nu e musai. Totuși, pentru 10 ore… chiar trebuie să aveți pungi campioane.

După cum vedeți, eu am un aparat simplu sous-vide și folosesc o oală normală.

Aduc apa la 80º C și setez pentru 10 ore. De regulă, îi pun în apă seara și îi am gătiți dimineața. Să aveți în vedere să fie destulă apă în oală, ca să nu se evapore în aceste 10 ore. Puteți acoperi oala cu o folie de aluminiu, de exemplu, ca să vă asigurați că nu se evaporă prea multă. La mine nu a fost nevoie. La alte tipuri de aparate, există capac.

După 10 ore, scoatem din baia de apă și răcim punga cu obraji.

Dacă nu finalizăm gătirea pe loc, stau bine merci la frigider, așa cum sunt, vidați și sous-vidați.

De obicei, când decid să-i servesc familiei, fac un sos din zeama rămasă în punga de vidare. Rețeta e lăsată în linkul de la ingrediente. Dar ei pot fi feliați deja, puși în sandwich, cu un pic de muștar sau castraveți murați, salată etc.  Sau rumeniți în tigaie sau la grătar cât să se încălzească și să prindă o culoare mai apetisantă.

Ieșiți imediat din sous-vide, preparatele nu sunt tocmai aspectuoase, cum vedeți mai jos.

Cu sos și un pic de rumenire, obrăjorii de porc, la mine, au ieșit așa:

 

Related Articles

Piept de curcan sau pui cu lămâie

allandalla

Fasole galbenă păstăi cu mămăligă

allandalla

Chili con carne

allandalla

Lasă un comentariu