Image default

Minișnițele de curcan cu susan negru și salată

Rețeta de azi e succesul garantat în familia restrânsă, extinsă, la petreceri sau orice.

Tot ce trebuie să avem grijă e să le pregătim de cu seară. Pe minișnițele, zic. Să vedeți de ce.

Ingrediente:

  • 1 piept de curcan
  • 3 ouă
  • 1 iaurt sau 1 cutie de smântână de 200 g
  • 1 lingură sos worcestershire
  • 1 lingură sos de soia
  • 1 lingură sos oyster
  • 4 căței de usturoi zdrobiți
  • condimente five spices sau asiatice, sau condimente carne, sau, sau, sau orice condimente vă plac
  • sare, piper proaspăt măcinat
  • ulei de rapiță pentru prăjit sau de care aveți
  • 3 linguri făină de năut (dacă nu aveți, să fie de grâu, dar făina de năut face o crustă mai crocantă și mai aromată)
  • 3 linguri pesmet fin
  • 3 linguri susan negru (poate fi și alb, dar puneți pentru că e bogat în calciu și în aromă)

Preparare:

Cu o seară înainte, facem “marinada” în care vom lăsa la scufundat feliile cu curcan. Se înțelege că tăiem pieptul de curcan în fâșii de 0,5 cm grosime sau cum ne taie capul.

Sosul de infuzat carnea e asa:

  • 3 ouă bătute bine
  • 1 iaurt sau 1 cutie de smântână de 200 g, vor frăgezi de nu se poate carnea
  • 1 lingură sos worcestershire pentru dulceață și aromă
  • 1 lingură sos de soia pentru sare șiiiii aromă
  • 1 lingură sos oyster, nu vă luați după cum miroase sau arată, la marinadă va fi perfect
  • 4 căței de usturoi zdrobiți
  • cimbru
  • condimente five spices sau asiatice, sau condimente carne, sau, sau, sau orice condimente vă plac
  • sare, piper proaspăt măcinat

Punem carnea în chestia de mai sus și o lăsăm până a doua zi la frigider, acoperită cu folie alimentară sau capac.

A doua zi, le prăjim în ulei. Eu prefer uleiul de rapiță pentru temperatura înaltă de fum. Folosiți ce ulei obișnuiți pentru prăjit.

Dar, înainte de asta, facem un amestec de făină de năut, pesmet și susan.

 

  • 3 linguri făină de năut (dacă nu aveți, să fie de grâu, dar făina de năut face o crustă mai crocantă și mai aromată)
  • 3 linguri pesmet fin
  • 3 linguri susan negru (poate fi și alb, dar puneți pentru că e bogat în calciu și în aromă)

Trecem fiecare bucată de curcan prin făina amestecată și le punem la prăjit în ulei încins.

Le scoatem pe prosoape absorbante ca să nu ne încurce uleiul în exces.

Voila! Sunt superfragede înăutru și crocante la exterior. Plus că arată ca niște dalmațieni gata de acțiune.

Îi serviți cu ce voiți voi, dar eu am făcut o salată verde cam așa:

  • frunze de salată verde
  • frunze de spanac proaspăt
  • 1 fir subțire de praz
  • 3 fire de ceapă verde
  • 2 fire de usturoi verde
  • 5 ridichiuțe crocante
  • 1 pară
  • vinegretă din zeama de la o lămâie, ulei, sare și piper

Arată cam așa:

Menajeria s-a lins pe degete și a catadicsit să și laude masa. Hai că v-o recomand.

 

 

Related Articles

Chimichanga de vită

allandalla

Burgeri de vită

allandalla

Salată de icre de știucă

allandalla

Lasă un comentariu