Image default

Halloumi la gratar cu sparanghel

Ingrediente pentru 2 persoane:

  • 1 pachet brânză halloumi – 200 g
  • 400 g sparanghel de ce culoare aveți
  • Vinegretă din:
  • 4-5 linguri ulei vegetal de calitate
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 linguriță muștar de calitate, eventual, dacă vă place, cu boabe
  • sare, piper, orice alte condimente vă plac

Preparare:

  1. Tăiem brânza halloumi în 4 felii. Depinde de cantitate și ce pachet aveți, în jur de 0,5 cm grosime.
  2. Spălăm și curățăm sparanghelul de partea lemnoasă, practic, rupem capătul lemnos sau îl curățăm cu un răzuitor. Veți simți la mână imediat de unde trebuie rupt.
  3. Încingem bine grătarul. Eu am unul de fontă și își face bine treaba.
  4. Ungem feliile de halloumi cu ulei pe ambele părți.
  5. Punem sparanghelul într-un castron, stropim cu ulei, punem sare, amestecăm astfel încât să prindă o peliculă de ulei fiecare bețișor de sparanghel.
  6. Punem pe grătarul bine încins feliile de halloumi și sparanghelul.
  7. Ținem câte 1-2 minute pe fiecare parte, până când brânza prinde apetisantele dungi de la grătar, iar sparanghelul devine mai maleabil, fără însă a-și schimba dramatic culoarea.
  8. Așezăm pe farfurie și stropim cu vinegreta.
  9. Pentru vinegretă, amestecăm ingredientele, având grijă ca uleiul să se adauge treptat și, pe cât e posibil, să formeze o emulsie. Oricum nu e foarte stabilă, dar dacă e servită imediat, își păstrează consistența.
  10. În fotografie, se vede că eu am exagerat cu vinegreta și am cam înecat săracul sparanghel. E la așa NU.:)

 

Puteți prepara sparanghelul și la aburi sau la tigaie. Sau fiert cîteva minute, apoi bine scurs.
Aici e o poză cu sparanghel alb la grătar și sos de avocado.

Related Articles

Chili con carne

allandalla

Ciorbă de lobodă

allandalla

Mâncare de linte

allandalla

Lasă un comentariu