Pe scurt: 82ºC pentru 10-12 minute.
Ingrediente:
- 1 mănunchi tije sparanghel verde, crude
- 1 linguriță unt sau ulei de măsline (sau ambele)
- vinegretă
În funcție de cantitatea pe care o urmăriți, cea mai simplă vinegretă, la care, puteți adăuga ce mai vreți voi aromat:
- 1 parte zeamă de lămâie sau oțet din vin alb sau din fructe
- 2 părți ulei de calitate
- 1/2 parte muștar Dijon
- sare, piper
Eu mai adaug:
- coajă rasă de lămîie
- frunze aromatice, în cazul de față cimbru lemon
- 1 cățel de usturoi mărunțit
Preparare:
Curățăm tijele de sparanghel de partea lemnoasă. Fie tăiem tulpina lemnoasă cu totul, fie, dacă avem răbdare, o decojim cu un curățător de legume.
Vidăm.
Punem în baie sous vide la 82ºC pentru 10-12 minute.
Imediat după fierberea sous vide, băgăm punga în apă rece.
Se pot consuma ca atare sau le mai învârtim maxim 2 minute într-o tigaie cu unt sau ulei.
Sărăm, piperăm, servim.
Pentru vinegretă, amestecăm ingredientele într-o cană, borcan sau blender.
Amestecăm energic ca să emulsioneze și turnăm peste sparanghel.
Sau îl punem separat, dar alături, să-și facă fiecare de cap.
Iese bun și ușor crocant.