Supă clară din rasol de vită e una dintre cele mai simple supe din lume. Fierbi, spumezi, fierbi, dregi de gust, fierbi și poftă buna!
Dacă vă răzgândiți de la supă la ciorbă, o rețetă de ciorbă de văcuță cu rasol e aici: Ciorbă de văcuță.
Pentru mine multicookerul e sfânt, înainte de el foloseam o oală clasică de fiert sub presiune, asta ca să reduc timpul de fierbere. Altfel, ea se face bine merci și în oală obișnuită și iese foarte bună, doar că înghite mai mult timp.
Ingrediente supă clară din rasol de vită
- 700 g rasol de vită sau vițel
- 2 morcovi
- 1 rădăcină mică de țelină sau frunze apio
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1/2 rădăcină păstârnac
- 2 – 3 cartofi
- sare, piper
- frunze de pătrunjel pentru final
- opțional, tăiței, fidea, găluște
Preparare supă clară din rasol de vită
Pregătim oala cu apă rece, pentru cele două rasoluri de vițel ale mele, am folosit inițial cam 1,5 l de apă. Totuși, pentru că am folosit oala sub presiune (de fapt multicooker), nu s-a evaporat apa. Dacă folosiți o oală obișnuită, puneți mai multă, se va evapora o parte din ea.
Așezăm rasolurile în oală, punem un vârf de linguriță de sare.
[fat_adv_gallery layout_type=”grid” display_type=”full” overlay_style=”icon-view” popup_type=”magnificPopup” popup_transition=”lg-slide” image_size=”475×475″ data_source=”list_id” gallery_ids=”4349″ filter_type=”isotope” animation_filter=”1″ column=”2″ item=”” show_pagging=”” padding=”col-padding-5″ bg_color=”inherit” title_style=”” order_by=”none” order=”DESC” ]
Lăsăm la fiert în:
- multicooker sau oala sub presiune: 1h – 1,5 h, program meat.
- slow cooker: între 4 h high și 8 low
- oală obișnuită, FĂRĂ capac, între 2,5 și 4 h
După fierbere, carnea trebuie să-și fi pierdut din fermitate, chiar dacă încă nu se desprinde de pe os, să intre cu ușurință furculița în ea. Va mai fierbe în continuare vreo 20-30 de minute, după ce adăugăm legumele.
Dacă folosim o oală fără capac, spumăm des la începutul fierberii. Ținem focul mic, așa încât supa să nu se tulbure. Focul cât să bulbucească din loc în loc. Nu punem capac ca să nu tulburăm zeama.
În cazul oalei sub presiune, proteina coagulată se duce spre pereții oalei în timpul fierberii, așa încât e suficient să o adunăm cu o paletă când deschidem capacul.
Așadar, adăugăm legumele. Eu le-am tăiat grosier.
[fat_adv_gallery layout_type=”grid” display_type=”full” overlay_style=”icon-view” popup_type=”magnificPopup” popup_transition=”lg-slide” image_size=”475×475″ data_source=”list_id” gallery_ids=”4358″ filter_type=”isotope” animation_filter=”1″ column=”2″ item=”” show_pagging=”” padding=”col-padding-5″ bg_color=”inherit” title_style=”” order_by=”none” order=”DESC” ]
Fierbem împreună carnea și legumele până când sunt gătite bine. Mai adăugăm 1 l de apă sau cât e necesar.
La multicooker am mai ținut 20 – 30 de minute pe funcția soup și am lăsat să se elibereze presiunea de la sine până să deschid capacul.
Dacă doriți să degresați supa, o lăsați la rece, puteți răci forțat în baie de apă rece și apoi băgată la frigider. Eu am scos oala pe balcon, fiind sub zero grade afară.
Odată răcită, puteți aduna cu o paletă pelicula de grăsime formată deasupra supei.
În farfuria mea a arătat așa (am uitat să-i presar pătrunjelul tocat):