Salată cu fenicul și portocală – rețeta pentru o porție. Vă garantez că o veți multiplica.
INGREDIENTE
- 1 bulb fenicul
- 1-2 portocale
- 5-6 migdale crude, sfărâmate
- câteva fâșii parmezan ras și/ sau brânză cu mucegai
- 1 lingură ulei pentru salată, de preferat unul neutru, cum ar fi uleiul de semințe de struguri, de pildă
INSTRUCȚIUNI
1. Feliem subțire bulbul de fenicul.
2. Tăiem portocala în bucățele mici, îndepărtând pielițele
3. Sfărâmăm grosier migdalele.
4. Sfărâmăm brânzeturile sau le feliem subțire cu un decojitor de legume.
5. Stropim cu ulei, condimentăm, dacă e nevoie, cu sare.
6. Garnisim cu frunzele de fenicul.
NOTE
Pornind de la combinația de aici, puteți face multe altele. Mie îmi place asocierea dintre fenicul, portocală și brânzeturi, dar puteți renunța la brânzeturi, așa cum puteți adăuga alte nuci, semințe, frunze. Ca dressing, merge și o reducție de oțet balsamic suplimentară. E foarte, foarte gustoasă și aromată și vă propun să-i dați o șansă. Apoi veți deveni fideli. Sau ea vouă.