Image default

Ciuperci Pleurotus cu praz și măsline

De post, de gust, de culoare, de casă, de seară, de ce mâncăm în seara asta, de deochi, de ghici ciupercă ce-i.

Ingrediente

  • 500 g ciuperci pleurotus
  • 2 fire praz
  • o mână măsline
  • 3 linguri ulei pentru gătit
  • 1 ardei gras
  • 3 căței usturoi
  • opțional 2 roșii sau 2 linguri suc de roșii
  • opțional 1 linguriță sos chinezesc de stridii

Preparare:

Se curăță ciupercile de codițe, se spală și se pun la fiert în apă cu sare 5 minute după ce dau în clocot. Se scurg și se feliază după cum avem chef.

Se încinge tigaia, se adaugă uleiul. Apoi usturoiul mărunțit. Lăsăm la încins.  Punem ciupercile, puțină sare și le lăsăm la sotat până scade lichidul din tigaie. Amestecăm și le zăpăcim din când în când.

Putem condimenta cu piper, chili, sos oyster și alte pudre aromatizante. Merge foarte bine și un pic de cimbru.

După ce a scăzut lichidul din tigaie, adăugăm prazul tăiat și ardeiul tăiat feliuțe și așteptăm să-și lase aromele și să-i scadă zeama. Prazul va lăsa și el apă.

E momentul să adăugăm roșiile sau sucul de roșii. Nu mai mult de 2 roșii cubulețe sau 2 linguri de suc de roșii.

Amestecăm minimal.

Pe final, aruncăm cu entuziasm o mână de măsline și mai lăsăm un minuțel.

Stingem focul, acoperim cu capac și, peste 5-10 minute, servim.

Merge cu mămăligă sau pâine de casă.

 

Related Articles

Supă cremă de conopidă și broccoli

allandalla

Musaca grecească

allandalla

”Icre” vegane din amaranth

allandalla

Lasă un comentariu