Image default

Chimichanga de vită

Am ajuns la rețeta asta în urma insistențelor Oanei, fiică-mii, care a mâncat la Street Food chestia asta. Chestia asta de fapt e un fel de burrito, o împachetare de tortilla cu de toate, prajită ulterior sau coaptă.

Nu se face greu, dar mănâncă ceva timp la preparare. Dacă aveți un crock pot, umplutura se poate face la slow cooker și uitați de ea până e gata.

Ca orice preparat, are variante peste variante, noi am ales-o pe aceasta, o dată pentru că e preferata Oanei și, a doua, că a făcut-o mai mult ea, pe principiul my kitchen, my rules. Mă rog, doar parțial adevărat, dacă ar fi fost her kitchen, poate ar fi spălat și vasele.

Ingrediente:

  • 500-600 g carne tocată de vită
  • 400 g fasole roșie sau neagră fiartă (noi am avut din conservă ca să sărim peste fierberea îndelungată)
  • 2 cepe medii
  • 400 g roșii tocate sau suc de roșii
  • 1 ardei roșu
  • 3-4 linguri ulei
  • brânză Gouda și Cheddar, în total aprox. 160-200 g pentru patru porții
  • sosuri și condimente, ei, Oana a pus așa: sos Chipotle, sos BBQ picant, sos Piri-Piri cu usturoi, chili măcinat și puțin tabasco, o foaie de dafin, piper măcinat, un ardei iute, de preferat Jalapeno.

Preparare:

Încălzim o tigaie cu 3-4 linguri de ulei și călim ceapa tocată cu un praf de chili si sare.

Când ceapa s-a înmuiat și și-a evaporat apa, adăugăm ardeiul tăiat cubulețe.

Îl călim și pe el până degajă aroma de ardei copt. Apoi, punem carnea tocată și avem grijă s-o amestecăm, s-o mărunțim și să o călim până își pierde culoarea rozalie.

Când carnea e călită și s-a evaporat zeama, adăugăm roșiile tocate sau sucul de roșii si toate sosulețele și condimentele. Am putea pune și un strop de vin alb înainte de sucul de roșii, noi n-am pus de data asta.

Acum e momentul să punem un capac peste cratiță, sa dăm focul mic și să lăsăm la gătit vreo 45-60 min. Și să ne umflăm în pene.

După vreo oră, adăugăm fasolea, mai ținem pe foc câteva minute și gata umplutura. O lăsăm la răcorit.

Pregătim foile de tortilla. Ca să fie mai maleabile, le putem încălzi ușor într-o tigaie fără ulei.

Radem brânzeturile, feliem ardeiul iute și, dacă avem chef, mai tocăm niște pătrunjel proaspăt.

Pe o treime a foii de tortilla așezăm frumos câteva linguri din umplutura din tigaie, apoi presărăm brânză alături și ardeiul iute.

Cam așa:

Apoi ne chinuim să rulăm foaia și să pliem la capete.

Umplem câte tortilla avem nevoie, le ungem cu ulei pe ambele părți și le așezăm într-o tavă de cuptor.

Le-am ținut la cuptor 10-15 minute, la temperatura de 180-190 grade C.

Pot fi și prăjite în tigaie cu ulei, noi am preferat cuptorul.

Le-am mâncat cu sos Chili și altul făcut din maioneză și iaurt.

Related Articles

Ceafă de vițel sous vide

allandalla

Halloumi la gratar cu sparanghel

allandalla

Ciorbă de văcuță

allandalla

Lasă un comentariu