Image default

Vinete umplute cu brânză

Rețeta e pentru zilele fără carne, fără chef de gătit, fără mare piață, în general fără, deși, paradoxal, o puteți servi când nu aveți chef nici de musafiri, dar apar inopinat.

De-aia ar fi bine să aveți în frigider măcar chestiile de mai jos:

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 2-3 vinete grăsuțe
  • 1 roșie
  • 2 căței de usturoi
  • o mână pătrunjel tocat
  • 100 g brânzeturi (eu am avut brânză și cașcaval de capră și mozzarella)
  • parmezan de pus deasupra
  • o felie de pâine, opțional, tăiată în crutoane mici, vor fi crocante la final
  • un ou, opțional, pentru legarea compoziției și pentru un aspect mai uniform și rumenit

Preparare:

Se încălzește cuptorul la 200 grade C.

Se taie vinetele în două, pe lungime și se crestează miezul fiecărei jumătăți. Se sărează, se ung cu ulei și se așază într-o tavă antiaderentă.

Se lasă la cuptor cca 30 min, până se coc.

Se lasă la răcorit, apoi se scobește miezul vinetelor cu o linguriță și se toacă.

Peste vinetele tocate adăugăm roșia mărunțită în cubulețe mici, pătrunjelul tocat, usturoiul pisat și brânza rasă. Amestecăm. Putem pune si un ou să lege compoziția. Eu am pus.

Se umplu jumătățile de vinete rămase fără miez cu umplutura obținută. Punem bucățele mici de pâine (cubulețe de 0,5 cm) pe fiecare jumătate de vânătă. Pudrăm cu parmezan ras și băgăm din nou la cuptor vreo 15 – 20 minute.

Mănânci și dai cu căciula în câini, zău așa. Eu n-am reușit pe de-a-ntregul, pentru că la momentul ăla nu aveam căciulă, ci doar câine. Dar îmi venea să.

 

 

Related Articles

Piure de cartofi și țelină

allandalla

Ciuperci Pleurotus cu praz și măsline

allandalla

Supă de linte roșie

allandalla

Lasă un comentariu