Ingrediente pentru 2 persoane:
- 1 pachet brânză halloumi – 200 g
- 400 g sparanghel de ce culoare aveți
- Vinegretă din:
- 4-5 linguri ulei vegetal de calitate
- 2 linguri zeamă de lămâie
- 1 linguriță muștar de calitate, eventual, dacă vă place, cu boabe
- sare, piper, orice alte condimente vă plac
Preparare:
- Tăiem brânza halloumi în 4 felii. Depinde de cantitate și ce pachet aveți, în jur de 0,5 cm grosime.
- Spălăm și curățăm sparanghelul de partea lemnoasă, practic, rupem capătul lemnos sau îl curățăm cu un răzuitor. Veți simți la mână imediat de unde trebuie rupt.
- Încingem bine grătarul. Eu am unul de fontă și își face bine treaba.
- Ungem feliile de halloumi cu ulei pe ambele părți.
- Punem sparanghelul într-un castron, stropim cu ulei, punem sare, amestecăm astfel încât să prindă o peliculă de ulei fiecare bețișor de sparanghel.
- Punem pe grătarul bine încins feliile de halloumi și sparanghelul.
- Ținem câte 1-2 minute pe fiecare parte, până când brânza prinde apetisantele dungi de la grătar, iar sparanghelul devine mai maleabil, fără însă a-și schimba dramatic culoarea.
- Așezăm pe farfurie și stropim cu vinegreta.
- Pentru vinegretă, amestecăm ingredientele, având grijă ca uleiul să se adauge treptat și, pe cât e posibil, să formeze o emulsie. Oricum nu e foarte stabilă, dar dacă e servită imediat, își păstrează consistența.
- În fotografie, se vede că eu am exagerat cu vinegreta și am cam înecat săracul sparanghel. E la așa NU.:)