Image default

Tapenade sau pastă de măsline, capere, anșoa și usturoi

Tapenade, o rețetă pentru antreu sau pentru o cină frugală. Pe felii de pâine de casă, prăjite sau pe ce/ alături de ce vreți.

Ingrediente tapenade:

  • 125 g măsline fără sâmburi, eu le prefer pe cele Kalamata
  • 1 lingură de capere conservate, clătite și scurse bine
  • 2-3 fileuri anșoa
  • 3-4 căței de usturoi
  • 4 frunze busuioc proaspăt sau 1/2 linguriță frunze uscate
  • 1/2 linguriță cimbru
  • 1 linguriță muștar
  • 1 linguriță zeamă de lămâie sau după gust
  • piper
  • 1 lingură ulei de măsline

Preparare tapenade:

E atât de banală prepararea, încât vă spun doar atât: puneți toate ingredientele într-un vas și băgați în ele blenderul vertical sau orice alt pasator sau chopper.

Fiți atenți totuși la:

– măsline.

De calitate și cât mai puțin sărate. Fileurile de anșoa, de regulă, sunt conservate în multă sare. Din acest motiv nici nu există sarea la ingrediente

– muștarul.

E bine să nu aibă alte arome (cum mai sunt cele cu hrean de pildă), eu prefer clasicul Dijon.

– condimente și ierburi

Puteți adăuga maghiran și/sau oregano dacă vă plac.

–  Fileurile de anșoa.

Dacă sunt prea sărate, le puteți trece printr-un jet de apă.

Eu le-am pus pe felii de pâine prăjită, dar și în castron. Pe post de antreu.

 

 

 

 

Related Articles

Paste cu gălbiori și smântână

allandalla

Felie de jambon la slow cooker

allandalla

Pak choi cu vită și ciuperci mun

allandalla

Lasă un comentariu