Asta e rețeta pe care o făcea pe vremuri bunică-mea. Dintre toate variantele de mâncărici de urzici e preferata mea pentru că are consistență și e ușor de făcut. La vremea copilăriei mele, încă nu era treaba cu low carb.
Ingrediente:
- 250 g urzici fierte vreo 10 minute, cât să se înmoaie
- 2 linguri mălai
- 1 ceapă mică
- 2 căpățâni mici de usturoi sau una voinică
- 3 linguri de ulei
- sare
Preparare:
Curățăm urzicile bine. Asta e cea mai anevoioasă operație. Le spălăm în multe ape și le punem la fiert. În funcție de cât de fragede sunt, le fierbem până se înmoaie. Nu aruncăm apa în care au fiert, o vom folosi. Poate nu pe toată, dar o parte din ea.
Din doua punguțe de urzici cumpărate de la o tăntiță de pe stradă, mi-au ieșit 250 g urzici opărite.
Încingem o tigaie sau cratiță, punem uleiul și călim ceapa mărunțită. Odată călită, adăugăm urzicile și mălaiul.
De aici începe distracția, care nu durează prea mult. Frecăm bine, bine mălaiul și urzicile, iar cele din urmă se vor mărunți atât cât le trebuie pentru o mâncare respectabilă. Adăugăm apa în care au fiert urzicile, lingură cu lingură, până se fierbe și mălaiul.
Tocăm mărunt usturoiul sau îl presăm și îl punem peste mâncărică.
Încă 2-3 minute și e gata.:)
S-o încercați!