O rețetă simplă și aromată.
Este și foarte rapidă dacă aveți deja orezul basmati fiert. Poate fi și din ziua anterioară.
Cum se gătește orezul basmati găsiți aici – Orez basmati.
Ingrediente:
- 3 căni orez basmati fiert și răcit, eu am avut basmati & sălbatic
- 1-2 linguri ulei
- 1 linguriță semințe de muștar
- 1/2 linguriță turmeric
- 1/4 – 1/2 linguriță curry verde sau de care aveți
- 1/2 chili
- semințele din 2-3 păstăi de cardamon
- sare
- 2-3 linguri caju, arahide
- 2-3 linguri zeamă de lămâie, după gust
Preparare:
Pregătim o tigaie înaltă, în care să încapă ulterior orezul fiert.
Punem 1-2 linguri ulei, pe care le încălzim ușor.
Adăugăm semințele de muștar. Atenție la ele pentru că vor sări.
Când încep să pocnească, adăugăm caju-ul și arahidele.
Din păcate, eu le-am prăjit cam mult.
Apoi celelalte condimente.
Amestecăm, le ținem 2 minute, după care punem orezul.
Îl lăsăm să se gătească un pic împreună cu condimentele și stingem focul.
Cât e tigaia caldă, adăugăm zeama de lămâie.
Aaaatât!