Image default

Orez basmati & sălbatic cu lămâie

O rețetă simplă și aromată.

Este și foarte rapidă dacă aveți deja orezul basmati fiert. Poate fi și din ziua anterioară.

Cum se gătește orezul basmati găsiți aici – Orez basmati.

Ingrediente:

  • 3 căni orez basmati fiert și răcit, eu am avut basmati & sălbatic
  • 1-2 linguri ulei
  • 1 linguriță semințe de muștar
  • 1/2 linguriță turmeric
  • 1/4 – 1/2 linguriță curry verde sau de care aveți
  • 1/2 chili
  • semințele din 2-3 păstăi de cardamon
  • sare
  • 2-3 linguri caju, arahide
  • 2-3 linguri zeamă de lămâie, după gust

Preparare:

Pregătim o tigaie înaltă, în care să încapă ulterior orezul fiert.

Punem 1-2 linguri ulei, pe care le încălzim ușor.

Adăugăm semințele de muștar. Atenție la ele pentru că vor sări.

Când încep să pocnească, adăugăm caju-ul și arahidele.

Din păcate, eu le-am prăjit cam mult.

Apoi celelalte condimente.

Amestecăm, le ținem 2 minute, după care punem orezul.

Îl lăsăm să se gătească un pic împreună cu condimentele și stingem focul.

Cât e tigaia caldă, adăugăm zeama de lămâie.

Aaaatât!

 

Related Articles

Pate din ficat de pui II

allandalla

Ceafă de vițel sous vide

allandalla

Aluat pentru tartă sărată (quiche) sau dulce – Pâte brisée

allandalla

Lasă un comentariu